English Version         
Ευθύμειο Κέντρο Κορίνθου
 
 
 
Δημιουργίες ζωής από τα παιδιά του Ευθύμειου Κέντρου. Προτιμήστε τα και βοηθήστε τους σκοπούς του Κέντρου μας.
Πήλινα αντικείμενα
Διακοσμητικά είδη
Μπομπονιέρες
Υφαντά
Διάφορα είδη
 
 
 
Συμπληρώστε το email σας και εγγραφείτε στην λίστα μας. Κάθε τι νέο, κάθε τι ενδιαφέρον για το Ευθύμειο Κέντρο, τις δραστηριότητες και τους στόχους του θα φτάνει αμέσως σε σας!
Εγγραφή
 
 
ΕΥΘΥΜΕΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
 
   
   
       
 
 
 
 

 

Στις 6 Δεκεμβρίου 2009, ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα. Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Νέας Πτέρυγας του Ευθύμειου Κέντρου Κορίνθου. Ένα όμορφο, ολοκαίνουριο κτίριο, σχεδιασμένο να δένει αρμονικά με το περιβάλλον τοπίο, βρήκε τη θέση του δίπλα στις υπόλοιπες εγκαταστάσεις μας.

 

pic to add

Η  Νέα Πτέρυγα του Ευθύμειου Κέντρου Κορίνθου

 

Η νέα αυτή πτέρυγα θα λειτουργήσει ως Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης. Θα παρέχει δηλαδή τη δυνατότητα πλήρους (εικοσιτετράωρης) φιλοξενίας σε παιδιά, συνδυαζόμενης πάντοτε με διαρκή θεραπευτική παρακολούθηση και ένταξη των παιδιών, όπου αυτό είναι εφικτό, στα προγράμματα Προεπαγγελματικής Εκπαίδευσης του Κέντρου μας. 

Δωρητής και Ευεργέτης

Η κατασκευή και ο εξοπλισμός της Νέας Πτέρυγας

έγιναν πράξη με το απέραντο ενδιαφέρον και τη

μεγάλη δωρεά που έκανε ο Δ. Χρήστου ,

προς τιμή της συζύγου του.

 


 

 

Οι εγκαταστάσεις της νέας μας πτέρυγας πληρούν όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές εξασφαλίζοντας όχι μόνον υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στα παιδιά, αλλά και ιδανική διαμονή και φιλοξενία, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Κέντρο μας.


- Η Νέα Πτέρυγα είνα το νέο τμήμα του Κέντρου μας. Ένα αναπόσπαστο τμήμα του ζωντανού οργανισμού που θέλουμε να είναι το Ευθύμειο Κέντρο. Τα παιδιά εδώ δεν ιδρυματοποιούνται, αλλά φιλοξενούνται στη Στέγη μας και συμμετέχουν, το καθένα σύμφωνα με τις δυνατότητές του, σε όλα τα προγράμματα, τις εκδηλώσεις και τις δράσεις μας.


- Το κτίριο είναι χτισμένο σε ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον, επιτρέποντας στα παιδιά να βρίσκονται σε διαρκή επαφή με τη φύση.


- Όλοι οι χώροι είναι πλήρως θερμαινόμενοι το χειμώνα και κλιματιζόμενοι το καλοκαίρι.


- Συστήματα συναγερμού, πυρανίχνευσης και πυρασφάλειας βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία φροντίζοντας για την ασφάλεια των παιδιών και του κτιρίου επι εικοσιτετραώρου βάσεως.


- Όλες οι εγκαταστάσεις είναι πλήρως προσβάσιμες σε άτομα με κινητικά προβλήματα.


- Η διαμονή των παιδιών γίνεται σε δωμάτια με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές. Έχουν πρόσβαση στο φυσικό φως και τον καθαρό αέρα και είναι άνετα, φιλόξενα και εγγυώνται την ευχάριστη διαμονή των παιδιών, που είναι απαραίτητη για την γρήγορη και ουσιαστική προσαρμογή τους στο νέο περιβάλλον.


-  Οι κοινόχρηστοι χώροι είναι άνετοι και λειτουργικοί.


- Οι βοηθητικοί χώροι, όπως είναι η κουζίνα, είναι άρτια εξοπλισμένοι για να καλύπτουν με τον ιδανικότερο τρόπο τις ανάγκες διαμονής και διαβίωσης των παιδιών.

 


 

Τα προβλήματα λειτουργίας

Δυστυχώς, παρά το γεγονός ότι η νέα μας πτέρυγα είναι πανέτοιμη, η έλλειψη οικονομικών πόρων καθιστά τη λειτουργία της αδύνατη.

Το Ευθύμειο Κέντρο Κορίνθου, βασιζόμενο αποκλειστικά σε χορηγίες και δωρεές, δεν διαθέτει τους απαιτούμενους πόρους για να εξασφαλίσει την άδιάλλειπτη και εύρυθμη λειτουργία της Νέας Πτέρυγας.

Είναι αδύνατον να δεχθούμε παιδιά στην πτέρυγα, χωρίς προηγουμένως να έχει εξασφαλισθεί η πρόσληψη και μισθοδοσία του απαραίτητου επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού, που θα τους προσφέρει την απαιτούμενη φροντίδα, χωρίς προηγουμένως να έχει εξασφαλισθεί η απόλυτη φερεγγυότητα του Κέντρου μας προς τους γονείς που θα μας εμπιστευθούν τα παιδιά τους.

 Παρά τις εκκλήσεις της Προέδρου του Ευθύμειου Κέντρου, Αργυρής Νικολοπούλου, παρά τις διαμαρτυρίες του ίδιου του δωρητή της πτέρυγας Δ.Χρήστου, παρά το έντονο ενδιαφέρον των τοπικών μέσων ενημέρωσης, μέχρι σήμερα δεν έχει καταστεί δυνατή η εύρεση και μακροπρόθεσμη εξασφάλιση των πόρων που απαιτούνται για τη λειτουργία της πτέρυγας και έτσι αυτή παραμένει πανέτοιμη αλλά κλειστή. 

 

Ευχή και ελπίδα μας είναι η Πολιτεία, από την οποία ως σήμερα το Ευθύμειο Κέντρο Κορίνθου δεν έχει λάβει καμία απολύτως ενίσχυση, να ακούσει τις εκκλήσεις μας και να δώσει λύση, προσφέροντας τη δυνατότητα να λειτουργήσει η πτέρυγα, που τα παιδιά και οι γονείς τους την έχουν τόση ανάγκη.


  

 

 


 

 
©2022 All rights reserved , developed & powered by WGR